Play to learn "Styling för foto" 

​​​​​​​11-12 maj 2024 Platser finns!
Studio Fotograf Marie, Alingsås

Lär dig grunderna i make up för foto och enkla tips och trix som tar dina stylade porträtt till nästa nivå

Styling är ofta en avgörande del i skapandet av porträtt som är mer kreativa eller i fine art stil. Pysslar man som fotograf med någon typ av stylade porträtt så finns det flera fördelar med att kunna styla sina modeller själv. Jag, Therese, har under många år gjort nästan all styling själv och förutom att jag ser det som en väldigt roligt del i den kreativa processen så är det faktum att du under tiden du stylar får umgås med och lära känna din modell en annan jättestor fördel. Speciellt när modellen i fråga inte är van att stå framför kameran så är det så bra att ni är trygga med varandra redan innan ni kör igång och fotograferar. 

Under de här två dagarna kommer vi att varva teori och praktiska övningar och under söndagen kommer du får möjlighet att testa dina nya kunskaper tillsammans med en modell som du först stylar och sedan fotograferar.

Jag kommer att dela med mig av allt jag kan om att jobba med make up på någon annan. Vi kommer prata hygien och tekniker och jag kommer även att tipsa om olika typer av produkter som är enkla att jobba med och som passar extra bra till foto. För att du ska få en så bra start som möjligt när du kommer hem, och ska använda dina nya kunskaper, så ingår en hel hög av mina favoritprodukter till ett värde av drygt 1500.-. Jag kommer att gå igenom olika typer av hårstyling och ge tips på busenkla uppsättningar som vem som helst klarar av och som gör sig bra på bild. Även här kommer vi prata produkter och olika stylinghjälpmedel. 

För att knyta ihop säcken och landa i en färdig look så kommer jag avsluta med att visa olika sätt för dig att bli din egen "modedesigner". Med hjälp av tyg, papper och plast kommer vi skapa outfits som kanske inte är redo för catwalken men väl för studiogolvet. Som pricken över i ska vi också hinna med några tips på effektfull rekvisita som du enkelt skapar själv. 

Kort och gott så är målet att du ska kunna gå från kursen och åka hem med både massor av ny kunskap men också inspiration till nya sätt att tänka runt ideer för kreativa porträtt. Som en bonus ingår några av mina favoritprodukter som du får ta med hem!

...för mer bilder, kika in på vårt Instagram @playtolearnphotography

...Samarbete med

...I priset för workshopen ingår

​​​​​​
 • Genomgång "Make up för foto"
 • Genomgång "Tips för hårstyling till foto"
 • Genomgång "Skapa egna outfits"
 • Praktiska övningar
 • Stylingprodukter/make up till ett värde av drygt 1500.-
 • Lunch och fika lördag och söndag
 • Middag lördag kväll exkl dryck
 • Heldag med styling och fotografering av modell i studio
 • Lån av studio med blixtar
 • Lån av material till outfits och rekvisita
 • Make up och hårprodukter att använda till övningarna
Det här står du för själv;
 • Resa t/r Alingsås
 • Boende lördag-söndag 
 • Ta gärna med egen make up om du vill jobba med det du har
 • Kamerautrustning till fotografering
Pris
6500:-
inkl moms

Anmälan och betalning

Anmälan görs via mail till therese.asplund@linslusen.com. Skriv; Kontaktuppgifter och fakturaadress. Din plats bekräftas med ett svarsmail med faktura på kursavgiften och en länk till ett formulär där du fyller i det vi behöver veta, tex ev. alleriger. Din plats garanteras vid erlagd kursavgift.  Kursavgiften återbetalas ej vid avbokning. Dock finns möjlighet att sälja sin plats till någon annan. Skulle omständigheter vi ej kan rå över göra så att vi måste ställa in eller flytta workshopen återbetalas all erlagd avgift. Begränsat antal platser. Får du ej en plats blir du erbjuden att stå på reservlistan. 
Alla modeller jobbar för bilder vilket gör att varje fotograf förbinder sig till att leverera minst tre färdigredigerade bilder till varje modell han eller hon fotograferar. Detta görs inom en månad från hemkomst. Vill man inte leverera några bilder går det bra att betala en extra avgift på 1 000.- som kommer att gå till ersättning till modellerna istället för bilder.