Play to learn Florida 2022 

5-11 Mars
Fullbokad!

Tredje gången vi kör denna magiska fotografresa till soliga Florida!

Tillbringa en hel vecka i solen, ihop med härliga kollegor, och kom hem med massor av fina portfoliebilder, ny kunskap och inspiration. På ”Play to learn Florida”  lär och inspireras vi av varandra när vi arbetar tillsammans i små grupper och fotograferar modeller i fräcka och annorlunda miljöer. I Florida kommer vi bland annat att fotografera i Everglades träskmarker och bland Orlandos neonljus. Väldig annorlunda miljöer mot vad vi hittar här i Sverige! Vi arbetar med ett stort gäng duktiga amatörmodeller i varierande åldrar vilket gör att alla fotografer får mycket fotograferingstid. Hår och makeup finns på plats för den som önskar. Förutom våra fotosessioner kommer det finnas mycket tid för snack och erfarenhetsutbyte och även till att bara hänga runt poolen och ta det lugnt. En av dagarna packar vi bilarna och drar till Clearwater Beach för ett dopp i Mexicanska golfen och en riktigt slappardag på den vita stranden eller, för den som vill, en möjlighet att fotografera delfiner och pelikaner eller bara strosa längs strandpromenaden. Många av de tidigare deltagarna tycker att det är just umgänget och de nya vännerna som är det allra bästa med "Play to learn Florida".

På ”Play to learn Florida” erbjuds du lyxen av att helt kunna fokusera på att utveckla ditt fotograferande där allt det praktiska är fixat. Therese, som tillbringat över 50 veckor i Florida tar dig med till de bästa restaurangerna och tipsar dig om ställena inte alla turister hittar. Vi bor i en privat villa med egen pool och spa inne på ett "gated community" i Kissimmee, Orlando vilket gör att du få se en annan del av Orlando än hotellstråken och sevärdheterna.

Nytt för i år är att det kommer finnas möjlighet för den som vill att testa ljussatt modellfoto även under vattenytan. Therese, som ägnat sig en hel del åt just detta det senast året, har med sig utrustning och finns till hands med en hjälpande hand när det behövs. Vi har också lagt till en kvällplåtning med modeller bland alla neonljusen på det gamla nöjesfältet Old Town. Extra glada är vi att kunna berätta att vi bjudit in den amerikanska fotografen Gilmar Smith, som bland annat jobbat tätt ihop med Scott Kelby och är amerikansk Nikonambassadör, som tackat ja till att komma till oss en dag och berätta om sitt arbete och hänga med oss på en photo shoot. Kika gärna in på hennes Instagram @gilmarsmith Tills sist så kommer det i år, förutom frukost, även ingår tre luncher och en middag. Det gör att vi kan lägga lite mindre tid på att handla mat eller åka och äta och får mer tid till sånt som är roligare!

Känner du dig osäker på att fotografera med studioblixt i miljö? Första dagen finns möjlighet att vara med på en tre timmar lång introduktion där vi går igenom allt du behöver veta för att ha de bästa förutsättingarna inför våra modellfotograferingar. All utrustning finns att låna så det enda du behöver är kamera och objektiv!
​​​​​​​
En av dagarna på resan är en fridag där du kan välja att göra något på egen hand. Du kan till exempel shoppa något snyggt på en av USA´s största outletområden, se alligatorer och örnar i dess rätta miljö på en träskbåttur eller besöka International Dr där bland annat Madame Tussauds, Orlando Eye och Sealife Aquarium ligger. Eller så ligger du bara och lapar sol vid poolen!

Vill du stanna längre i Florida? Vill du inte missa Disney World eller Universal Studios? Nytt för i år är möjlighteten att förlänga din resa med tre extra dagar där boende och frukost ingår. Vill du stanna ännu längre och flyga över familjen för en härlig semester så hjälper vi gärna till med rekommendationer på boende och aktiviteter.

...för mer bilder, kika in på vårt Instagram @playtolearnphotography

...Samarbete med

...I priset för resan ingår

​​​​​​
 • Hämtning 5/3 och lämning 11/3 på Orlando International Airport (MCO) 
 • Sängplats, 6 nätter, i privat villa, två el trebäddsrum med delat badrum
 • Sängkläder, handdukar och slutstädning.
 • Frukostbuffé med svenskt kaffe:-)
 • 3 st luncher och 1st middag
 • För den som vill; "Kom igång med studioblixtar i miljö" med Therese Asplund
 • Två fotograferingar i Orlando med modeller
 • En utflykt till havet med möjlighet att ta fina presentationsbilder på varandra
 • Kvällsfotografering med modeller i Old Town 
 • Möjlighet att testa ljussatt modellfoto under vattnet
 • Bilddisskusioner, bildkritik och erfarenhetsutbyte
 • Hyrbil och chaufför som tar dig till och från alla aktiviteter inkl. vägtullar
 • Hjälp att boka egna aktiviteter på fridagen.
 • Hjälp med rekommendationer på annat boende, ytterligare nätter, för de som vill stanna längre eller komma tidigare.

Det här står du för själv;

 • Giltigt pass och ESTA
 • Flygresa t/r MCO (boka tidigt för billigaste pris, från 3900.-)
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Lunch och middag de dagar det inte ingår(möjlighet finns, för vissa mål att laga egen mat i huset)
 • Kamerautrustning och dator
Pris
19 900:-
ink moms

...Lägg till

Stanna tre extra dagar i soliga Florida 11-14/3


Nytt för i år är möjligheten att stanna tre dagar extra efter avslutad workshop och ha lite semester. Tiden går väldigt fort när man har roligt och då workshopveckan är full av aktiviteter kan det vara skönt att ta några extra dagar och bara ligga i solen eller kanske hyra en bil och se dig omkring runt i Orlando. Boende i privat villa, i delat dubbel el trippelrum, och frukost ingår i priset. 

I priset för dessa tre extradagar ingår;
 • Lämning på flygplatsen 14/3 
 • Sängplats, 3 nätter, i privat villa, tvåbäddsrum med delat badrum
 • Sängkläder och handdukar
 • Frukostbuffé med svenskt kaffe
Pris
 4 800:-
ink moms

Anmälan, betalning och Covid 19...

Anmälan öppnar 1:a maj 2021 kl 08.00 och görs via mail till therese.asplund@linslusen.com. Skriv; Kontaktuppgifter och fakturaadress. Din plats bekräftas med ett svarsmail med faktura på anmälningsavgiften och en länk till ett formulär där du fyller i det vi behöver veta, tex alleriger, och om du önskar stanna de tre extra dagarn. Din plats garanteras vid erlagd anmälningsavgift.  Anmälningsavgift 4 000.- återbetalas ej vid avbokning. Resterande 15 900.-, plus ev avgift för extra dagar, betalas 90 dagar innan avfärd och återbetalas ej vid avbokning senare än så. Begränsat antal platser. Får du ej en plats blir du erbjuden att stå på reservlistan. 
Alla modeller jobbar för bilder vilket gör att varje fotograf förbinder sig till att leverera minst tre färdigredigerade bilder till varje modell han eller hon fotograferar. Detta görs inom en månad från hemkomst. Vill man inte leverera några bilder går det bra att betala en extra avgift på 1 000.- som kommer att gå till ersättning till modellerna istället för bilder.
Är det något som 2020 kommer att ha lärt oss så är det att vi inte kan ta någonting för givet. Bara två dagar efter att vi landat i Sverige med gänget efter Play to learn Florida 2020 så ställdes hela världen på ända och Covid 19 ändrade vardagen för människor världen över. Play to learn 2021 ställdes in och eftersom vi inte vet hur allt kommer att se ut i början av 2022 så är det självklart att skulle omständigheter vi ej kan rå över göra så att vi måste ställa in eller flytta workshopen återbetalas all erlagd avgift inklusive anmälningsavgiften. Det betyder att om UD rekommenderar att svenskar inte ska resa till Florida eller om USA inte släpper in oss så får du allt du betalt till oss tillbaka.