Play to learn Florida  

Uppskjutet till 2025. Datum kommer under våren 2024.

​​​​​​​

Fjärde gången vi kör denna magiska fotografresa till soliga Florida!

Tillbringa en hel vecka i solen, ihop med härliga kollegor, och kom hem med massor av fina portfoliebilder, ny kunskap och inspiration. På ”Play to learn Florida”  lär och inspireras vi av varandra när vi arbetar tillsammans i små grupper och fotograferar modeller i fräcka och annorlunda miljöer. I Florida kommer vi bland annat att fotografera i Everglades träskmarker och bland Orlandos neonljus. Väldig annorlunda miljöer mot vad vi hittar här i Sverige! Vi arbetar med ett stort gäng duktiga amatörmodeller i varierande åldrar vilket gör att alla fotografer får mycket fotograferingstid. Hår och makeup finns på plats för den som önskar.
​​​​​​​
Förutom våra fotosessioner kommer det finnas mycket tid för snack och erfarenhetsutbyte och även till att bara hänga runt poolen och ta det lugnt. En av dagarna packar vi bilarna och drar till Clearwater Beach för ett dopp i Mexicanska golfen och en riktigt slappardag på den vita stranden eller, för den som vill, en möjlighet att fotografera delfiner och pelikaner eller bara strosa längs strandpromenaden. Många av de tidigare deltagarna tycker att det är just umgänget och de nya vännerna som är det allra bästa med "Play to learn Florida".

På ”Play to learn Florida” erbjuds du lyxen av att helt kunna fokusera på att utveckla ditt fotograferande där allt det praktiska är fixat. Therese, som tillbringat över 50 veckor i Florida tar dig med till de bästa restaurangerna och tipsar dig om ställena inte alla turister hittar. Vi bor i en privat villa med egen pool och spa inne på ett "gated community" i Kissimmee, Orlando vilket gör att du få se en annan del av Orlando än hotellstråken och sevärdheterna.

Känner du dig osäker på att fotografera med studioblixt i miljö? Första dagen finns möjlighet att vara med på en tre timmar lång introduktion där John Hagby från Elinchrom går igenom allt du behöver veta för att ha de bästa förutsättingarna inför våra modellfotograferingar. John, som är lite av en guru när det kommer till ljussättning, kommer sen att finnas till hands hela resan för att bistå med hjälp, tips och råd när det behövs. All utrustning för ljussättning finns att låna så det enda du behöver är kamera och objektiv!
​​​​​​​
En av dagarna på resan är en fridag där du kan välja att göra något på egen hand. Du kan till exempel shoppa något snyggt på en av USA´s största outletområden, se alligatorer och örnar i dess rätta miljö på en träskbåttur eller från en kajak. Du kan också besöka International Dr där bland annat Madame Tussauds, Orlando Eye och Sealife Aquarium ligger. Eller så ligger du bara och lapar sol vid poolen!

Vill du stanna längre i Florida? Nytt för i år är möjlighteten att förlänga din resa med tre extra dagar där boende och frukost ingår. Då finns även möjlighet att vara med på ytterligare en fotografering på temat Kreativa porträtt där vi kör en repris på förra årets "Walmart Challange". Där får varje fotogrupp 45 minuter och 20 dollar att köpa grejer på Walmart till en hel styling. Såå rolig utmaning och det som flera deltagare 2022 tyckte var den allra roligaste dagen. Vill du stanna ännu längre och flyga över familjen för en härlig semester så hjälper vi gärna till med rekommendationer på boende och aktiviteter.

...för mer bilder, kika in på vårt Instagram @playtolearnphotography

...Samarbete med

...I priset för resan ingår

​​​​​​
 • Hämtning och lämning på Orlando International Airport (MCO) 
 • Sängplats, 6 nätter, i privat villa, två el trebäddsrum med delat badrum
 • Sängkläder, handdukar och slutstädning.
 • Frukostbuffé med svenskt kaffe:-)
 • 2 st middagar i huset Välkomstmiddag och avslutningsmiddag
 • För den som vill; "Kom igång med studioblixtar i miljö" med John Hagby
 • Två fotograferingsdagar i Orlando med modeller
 • En utflykt till Clearwater Beach
 • "Introduktion till fotografering med lång slutartid och blixt" med John Hagby
 • Kvällsfotografering med modeller i Old Town 
 • Bilddiskussioner, bildkritik och erfarenhetsutbyte
 • Hyrbil och chaufför som tar dig till och från alla aktiviteter inkl. vägtullar
 • Hjälp att boka egna aktiviteter på fridagen.
 • Hjälp med rekommendationer på annat boende, ytterligare nätter, för de som vill stanna längre eller komma tidigare.

Det här står du för själv;

 • Giltigt pass och ESTA
 • Flygresa t/r MCO (boka tidigt för billigaste pris, från 3900.-)
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Lunch och middag de dagar det inte ingår (möjlighet finns, för vissa mål att laga egen mat i huset)
 • Kamerautrustning och dator
Pris
20 000:-
ink moms

...Lägg till

Stanna tre extra dagar i soliga Florida 


Nytt för i år är möjligheten att stanna tre dagar extra efter avslutad workshop och ha lite semester. Tiden går väldigt fort när man har roligt och då workshopveckan är full av aktiviteter kan det vara skönt att ta några extra dagar och bara ligga i solen eller kanske hyra en bil och se dig omkring runt i Orlando. Då finns även möjlighet att vara med på ytterligare en fotografering på temat Kreativa porträtt där vi kör en repris på förra årets "Walmart Challange". Där får varje fotogrupp 45 minuter och 20 dollar att köpa grejer på Walmart till en hel styling.Boende i privat villa, i delat dubbel el trippelrum, och frukost ingår i priset. 

I priset för dessa tre extradagar ingår;
 • Lämning på flygplatsen  
 • Sängplats, 3 nätter, i privat villa, tvåbäddsrum med delat badrum
 • Sängkläder och handdukar
 • Temadag Kreativa porträtt med Walmart challange
 • Frukostbuffé med svenskt kaffe
Pris
 5 000:-
ink moms

Anmälan och betalning

Anmälan öppnar 1:a maj 2023 kl 08.00 och görs via mail till therese.asplund@linslusen.com. Skriv; Kontaktuppgifter och fakturaadress. Din plats bekräftas med ett svarsmail med faktura på anmälningsavgiften och en länk till ett formulär där du fyller i det vi behöver veta, tex alleriger, och om du önskar stanna de tre extra dagarn. Din plats garanteras vid erlagd anmälningsavgift. Anmälningsavgift 4 000.- återbetalas ej vid avbokning. Resterande 16 000.-, plus ev avgift för extra dagar, betalas 90 dagar innan avfärd och återbetalas ej vid avbokning senare än så. Möjlighet finns att sälja sin plats och byta namn på anmälan. Begränsat antal platser. Får du ej en plats blir du erbjuden att stå på reservlistan. Skulle omständigheter vi ej kan rå över göra så att vi måste ställa in eller flytta workshopen återbetalas all erlagd avgift inklusive anmälningsavgiften.
Alla modeller jobbar för bilder vilket gör att varje fotograf förbinder sig till att leverera minst tre färdigredigerade bilder till varje modell han eller hon fotograferar. Detta görs inom en månad från hemkomst. Vill man inte leverera några bilder går det bra att betala en extra avgift på 1 000.- som kommer att gå till ersättning till modellerna istället för bilder.