Play to learn Toscana 

14- 18 september 2022
Enbart för medlemmar i Svenska Porträttfotografers Förbund

Affärsutveckling för porträttfotografer, personlig utveckling och fotografering i fantastiska miljöer!

Play to learn Toscana görs i samarbete med Svenska Porträttfotografers Förbund och är öppen för deras medlemmar. Det är en kombination av företagsutveckling, personlig utveckling, inspirerande fotografering och umgänge med andra porträttfotografer. 
P-O Lagergren, som är en av sveriges främsta inom affärsutveckling, hjälper dig att utvärdera och sätta upp mål och riktning för både ditt företag och dig själv i syfte att nå bättre lönsamhet och mer arbetsglädje. Han säger; "- Syftet är enkelt: Ge inspiration och nya upplevelser som leder egen utveckling och aktiviteter!"

Många porträttfotografer är ensamföretagare och behöver sitta på alla stolar i företaget själva och då kan det vara svårt att faktiskt ta sig tiden att stanna upp och titta på sin verksamhet utifrån för att se vilka förändringar och förbättringar som skulle behövas för att få det att utvecklas i rätt riktning. P-O är expert på just detta och har jobbat med många av Sveriges största kedjor såsom IKEA, Synsam, JC, Expert mm Nu finns han tillgängligt för dig och ditt företag när ni tillsammans, under sex månader, tittar på hur du jobbat och utarbetar en plan för framtiden.

Play to learn Toscana är uppdelad i tre delar. Någon gång under sommaren håller vi två stycken träffar på Zoom där vi reder ut, Vad är det du vill utveckla och förbättra? Vad är det som känns mindre bra? Detta blir underlag för seminarierna i Toscana, för ditt " Personliga bokslut" och din handlingsplan. Väl hemma i Sverige igen så träffas vi ytterliggare  två gånger på Zoom för uppföljning och möjlighet till mer hjälp och stöd. Det här kan bli precis den nystart som ditt företag behöver efter den tuffa tid som varit!

Vi ska så klart fotografera också! Vackra Toscana och omgivningarna runt Florens, där vi kommer att hålla till, erbjuder verkligen magiska miljöer att fotografera i och det kommer vi utnyttja på bästa sätt. Första dagen i Toscana kommer Therese ha ett pass där vi pratar ljussättning i miljö och med hjälp av Elinchroms nya kraftfulla batteriblixt ONE, lär oss enklaste sätten att sätta vackert ljus när vi kombinerar blixt och naturligt ljus. Något som är så användbart och tidsbesparande i arbetet med våra kunder. Vi kommer att blanda teori med praktiska övningar när vi tränar på varandra. Dag två fotogarferar vi stylade modeller i de vackra omgivningarna kring vingården där vi bor. Frodig grönska och patinerade stenväggar blir underbara backdrops! Dag tre packar vi utrusningen och dra in till det gamla kvarteren i Florens för en miljö där historien sitter i väggarna och även där fotograferar vi stylade modeller. Ny kunskap, vackra bilder och massor av inspiration är vad vi hoppas du ska ha med dig i bagaget när du lämnar Italien. Om du vill så finns även möjlighet att få med dig "läxa" hem till Sverige med tillhörande uppföljning.

Så varför just Toscana kanske du undrar! Ja, vackra miljöer, god mat och dryck och ett härligt klimat är tre svar på den frågan. Vem älskar inte Italien? Sen har P-O länge delat sin tid mellan Sveriges västkust och Toscana så vi kunde inte åkt med en bättre guide. Till sist så är det också väldigt bra att komma iväg hemifrån när man ska jobba med just såna här saker. Att få kliva in i bubblan och jobba i lugn och ro utan att behöva ta hänsyn till alla vardagens plikter ger tid till reflektion och gör det lättare att hinna utvärdera och tänka klart!

...för mer bilder, kika in på vårt Instagram @playtolearnphotography

...Samarbete med

...I priset för resan ingår

​​​​​​
 • 2x 2 timmar förberedande arbetsmöte på Zoom
 • 3 arbetsmöten på plats i Toscana
 • 4 nätter övernattning i delat boende på vingård i Toscana
 • Hyrbilar för transport
 • Frukost
 • 2 st luncher
 • 2 st middagsevent med italienska råvaror
 • "Ljussättning i miljö" med Therese Asplund
 • 2 st fotograferingar med modeller på två olika locations
 • 2x 2 timmar samanfattande arbetsmöte på Zoom

Det här står du för själv;

 • Giltigt pass och ev inresehandlingar
 • Flygresa t/r Florens (boka tidigt för billigaste pris, från 3900.-)
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Lunch och middag de dagar det inte ingår
 • Kamerautrustning och dator
Pris
18 000:-
exkl moms

Anmälan, betalning och Covid 19...

Anmälan öppnar 14/4 klm 08.00 för medlemmar i Svenska Porträttfotografers Förbund och görs via mail till therese.asplund@linslusen.com. Skriv; Kontaktuppgifter och fakturaadress. Din plats bekräftas med ett svarsmail med faktura på anmälningsavgiften och en länk till ett formulär där du fyller i det vi behöver veta, tex alleriger, och önska om rumskompis. Din plats garanteras vid erlagd anmälningsavgift.  Anmälningsavgift 4 000.- exkl moms återbetalas ej vid avbokning. Resterande 14 000.- exkl moms, betalas 90 dagar innan avfärd och återbetalas ej vid avbokning senare än så. Skulle omständigheter vi ej kan rå över göra så att vi måste ställa in eller flytta workshopen återbetalas all erlagd avgift inklusive anmälningsavgiften. Begränsat antal platser. Får du ej en plats blir du erbjuden att stå på reservlistan. Får du förhinder så är det dig fritt att själv sälja din plats vidare.
Alla modeller jobbar för bilder vilket gör att varje fotograf förbinder sig till att leverera minst tre färdigredigerade bilder till varje modell han eller hon fotograferar. Detta görs inom en månad från hemkomst. Vill man inte leverera några bilder går det bra att betala en extra avgift på 1 000.- som kommer att gå till ersättning till modellerna istället för bilder.

För att så många som möjligt ska ha möjlighet att ta del av denna nystart så erbjuder vi en möjlighet att delbetala kursavgiften på sex gånger om man vill. Då betalas 3000.- exkl moms i månaden från maj till oktober.